Atatürk Üniversitesi 2.Üniversite Diploması Sahibi Nasıl Olunur ?

Atatürk Üniversitesi 2.Üniversite Diploması Sahibi Nasıl Olunur? Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans veya lisans programlarında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin veya herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans veya lisans programlarından mezun olan kişilerin açık öğretim sistemi ile üniversite sınavına girmeksizin ikinci bir üniversite diplomasına sahip olabilmesi mümkün. Halihazırda eğitimlerini sürdürdükleri ya da mezun oldukları programların dışında herhangi bir programa sınavsız kayıt yaptırabilme hakkı tanıyan bu sistem ikinci üniversite olarak tanımlanıyor.

Eğer çeşitli nedenlerle okumak isteyip de gidemediğiniz bir bölüm varsa, kendinize farklı bir kariyer planlıyorsanız, zaman kısıtınız varsa veya tamamen merak ya da kişisel ilgi nedeniyle ikinci bir üniversite fırsatından yararlanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans veya lisans programlarında eğitimlerini sürdürenler ile mezun olanlar veya üniversitelerin ön lisans veya lisans düzeyindeki herhangi bir açık öğretim programında halen öğrenci olanlar ile mezun olanlar ikinci üniversite şansından faydalanabiliyor. Yabancı uyruklu öğrenci sınavı ile Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyindeki programlara yerleştirilen yabancı uyruklu öğrencilerle uyruklarından biri T.C. olan çift uyruklu vatandaşlardan, yurt dışında lisans seviyesinde yükseköğretim kurumlarını bitirerekYükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan (YÖK) denklik belgesi alanlar da aynı şansa sahip olabiliyor.

Atatürk Üniversitesi 2.Üniversite Diploması Sahibi Nasıl Olunur?

Atatürk Üniversitesi’nde lisans programı olarak işletme, halkla ilişkiler ve tanıtım, sosyal hizmet ve sosyoloji bölümleri için 2.üniversite başvurusu yapabilirsiniz. Bu üniversitede ön lisans programları olarak başvuru yapma şansına sahip olabileceğiniz programlar ise oldukça çeşitli. Bunlar  adalet, bankacılık, çağrı merkezi hizmetleri, dış ticaret, halkla ilişkiler ve tanıtım, ilahiyat, işletme yönetimi, lojistik, menkul kıymetler ve sermaye piyasası, reklamcılık ve sağlık kurumları işletmeciliği.

Bu programlara kayıt yaptırmak isteyen kişilerin internet üzerinden “Online Ön Kayıt” işlemini tamamladıktan sonra kayıt için gerekli belgeleri Fakülteye ulaştırması gerekiyor. Gerekli kontrollerin yapılmasından sonra “Kesin Kayıt” işlemi gerçekleştiriliyor. Online ön kayıt için https://obs.atauni.edu.tr/Kayit/AcikOgretim/ikinciUnvOnbilgiOnBilgi.aspx adresine girerek gerekli bilgileri sisteme girmeniz gerekiyor. Ön kayıtın ardından online kayıt işlemi sonrası alınan kayıt bilgi formu; halen bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte olan öğrenciler için lise diplomalarının onaylı bir sureti ile ilgili yükseköğretim kurumundan alacakları öğrenci belgesi ya da herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler için mezun oldukları kurumdan aldıkları yüksek öğrenim diplomasının tasdikli sureti; 4 adet vesikalık fotoğraf, askerlik belgesi ile sağlık raporunu fakülteye iletmeniz kesin kayıt işleminizin yapılabilmesi için gerekli.

Kayıt tarihleri, online başvuru işlemleri ve diğer konular hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için

http://ikinciuniversite.atauni.edu.tr/

Atatürk Üniversitesi ile birlikte ikinci üniversite şansı tanıyan diğer üniversiteler İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi. İstanbul Üniversitesinde yalnızca lisans programları için, Anadolu Üniversitesinde ise hem ön lisans hem de lisans programları için ikinci üniversite diploması alma hakkınız var. Bilginize.

İstanbul Üniversitesi 2.üniversite diplomasına ilişkin detaylı bilgi için:

http://www.nasilolunur.net/istanbul-universitesi-2-universite-diplomasi-sahibi-nasil-olunur.html

Anadolu Üniversitesi 2.üniversite diplomasına ilişkin detaylı bilgi için:

http://www.nasilolunur.net/anadolu-universitesi-2-diploma-sahibi-nasil-olunur.html

Okumak İster misiniz ?

Green Card Sahibi Nasıl Olunur ?

Green Card Sahibi Nasıl Olunur ?

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) sürekli oturma ve çalışma hakkı sağlayan resmi bir kimlik belgesidir. Resmi adıyla "Permanent Resident Card" olarak bilinen bu kart, sahibine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir