Finans Danışmanı Nasıl Olunur ?

Günümüzde finansal kararlar almak çok önemli. Yapacağımız yatırımlar, girişimler için finansal kararlar alırız. Fakat bu kararları alırken bir finans uzmanından yardım almak gerekebilir.

Finans uzmanı en genel tanımıyla, bankalardan ve finans ile ilgili kurumlardan kredi almak amacı ile başvuru yapan kurumların ne tür bir finansal kaynağı seçeceklerine ( mal ya da para ) karar vermelerine yardım eden kişiler olarak belirtiliyor. Peki, Bireysel finans danışmanı nasıl olunur?

Bir finans danışmanında bulunması gereken özellikler vardır. Bu özelliklerden bazıları:
1. Öncelikle finans piyasası hakkında bilgi sahibi olmalı ve piyasadaki değişimleri takip etmesi gerekir.
2. Belli ürün özelliklerini araştırmalı ve analiz etme yeteneğine sahip olmalı.
3. Sermaye piyasalarını takip ederek mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olmalı.
4. Yatırımcılar hakkında bilgi sahibi olmalı ve yatırımcısıyla ortak karar verebilme yeteneğine sahip olmalıdır.Finans Danışmanı Nasıl Olunur ?

‘Finans Danışmanı Nasıl Olunur?’ sorusuna cevap verebilmek için, bir finans danışmanının görevlerini bilmek gerekir. Örneğin bir finans danışmanı, finans tabloları analizini yapabilmelidir. Yatırım yapılacak alanları inceleyerek, hangi alanlara yatırım yapılırsa daha çok kar elde edileceğini bilmelidir. Firmanın üretim yapma gücüne bakarak, bir kredinin ödenip ödenemeyeceği analizini yapmalıdır. Firmanın finansal planlamalarını yapmalıdır (örneğin; likidite politikası). finans danışmanının işlemlerini yaparken kullandığı aletler vardır. Bu aletler, günümüzde herkesin kullandığı bilgisayarlar, iletişim araçları ve finansal tablolar ya da faaliyet raporlarıdır. Bu araçlar sayesinde işleriniz düzenli bir şekilde halledilir.

Finans danışmanı olmak isteyen kişi, mesleğin gerektirdiği bir takım özelliklere sahip olmalıdır. Mesela bir finans danışmanı, sayısal düşünme yeteneğine sahip olmalıdır. Finansal alanlara ilgi duymalıdır. Özel yapıdan genele ulaşabilen bir düşünce sistemine sahip olmalıdır. Yeniliklere açık olmalıdır. Değişen durumlara uyum sağlamalı ve hızlı karar alabilme gücüne sahip olmalıdır. Düzenli çalışma hayatına uyum sağlayabilmelidir. Karşısındakini ikna etme yeteneğine sahip olmalıdır. Sorumluluk alabilmeli ve ileri görüşlü olmalıdır.

Finans danışmanları, bankalar ve finans kuruluşları gibi birçok alanda çalışabilir. Ve birçok sektörle etkileşimli olarak iş yaparlar. Böylece değişimleri ve gündemi takip ederek çevreyi analiz ederler.

Finansal piyasalar sürekli değişiyor, bu nedenle finans danışmanı olarak çalışırken sürekli eğitim almanız ve güncel kalmanız önemlidir. Finansal yenilikleri, yasal düzenlemeleri ve en iyi uygulamaları takip etmek için okumak, seminerlere katılmak ve profesyonel gelişim fırsatlarından yararlanmak önemlidir.

#r #d #i

Okumak İster misiniz ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ? İşyeri hekimleri işyerinde, çalışanların işe bağlı sağlık sorunlarından korunmaları, meslek hastalıklarının, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir