Kabin Memuru Nasıl Olunur?

Kabin Memuru Nasıl Olunur? Kabin Memuru yani hostes yada host nasıl olunur ? Havacılık sektörüne ilgisi olan bir çok kişinin zaman zaman sorduğu bu sorunun cevabını sizler için yazımızda detaylıca anlattık. Birçok kişinin hayalinde kabin memurluğu yatıyor. Gençler arasında özellikle popüler olan kabin memurları uçuş görevinin icrası esnasında yolcu emniyeti ve konforundan mesul kaptana ve kabin amirine karşı sorumlu, geçerli sertifikaya sahip kabin personeli olarak görev yapan kişilerdir. Kadın kabin memurlarına hostes adı verilirken, erkek kabin memurlarına steward adı veriliyor.

Burada bir parantez açalım. Aslında hostesin İngilizcesi de stewardess ancak dilimize hostes olarak kullanılıyor, bununla birlikte erkek kabin memurları için artık steward denmesi pek çoklarının tuhafına gidiyor.

Kabin memuru olabilmek için genellikle istenen şartlar;

– TC vatandaşı olmak
– En az lise veya dengi mezun olmak
– 18-27 yaş arası olmak
– İyi derecede İngilizce bilmek (pek tabiî ki ikinci dil tercih sebebi)
– Kadınlar için 160-175 cm arası boy, erkekler için 170-185 cm arası boya sahip olmak
Kabin Memuru Nasıl Olunur?– Boy ile kilo arasında uygun orantı olması (genellikle kadınlar için kilosu, boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 2 sayı yukarıda 20 sayı aşağıda olmak;  erkekler için kilosu boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayıdan, en fazla 5 sayı yukarıda  20  sayı aşağıda olmak)
– Fiziki kusuru olmamak ve sağlık durumu uçuşa müsait olmak (tam teşekküllü hastane raporu ile belgelendirilir)
– Sabıkasız olmak,
Bu şartları sağladığınız takdirde ilanlara başvuru hakkı elde ediyorsunuz. Genellikle yabancı dil yazılı sınavı ile sözlü sınav yapılmakta. Sözlü sınavda yabancı dil, genel kültür, düzgün konuşma, düzgün iletişim kurabilme, vb. üzerine. Bu sınavlarda başarılı olan adaylar kabin memuru olarak çalışma hakkını elde ediyor. Bundan sonra oldukça teknik bilgiler içeren bir dizi eğitime katılmanız gerek. Bu eğitimlerde uçakların teknik özelliklerinden ilk yardım konularına kadar geniş bir skalada yoğun eğitimler göreceğinizi şimdiden söyleyelim. Bu eğitimlere yönelik sınavlar da yapılmakta. Tabi başlangıçta istenen boy-kilo oranını sonrasında da korumanız gerektiğini ekleyelim. Ayrıca görünen yerlerde dövme, piercing gibi izler hoş karşılanmayabiliyor.

Kabin memurluğu oldukça zor bir iş. Sık uçuşlar çok yıpratıcı olabiliyor ama merak etmeyin uçuşlar arasında özellikle yurtdışı uçuşlarda size dinlenmeniz için belli bir süre veriliyor. Bu arada çok iyi otellerde kalma şansına da sahip oluyorsunuz. Ücretler genellikle tatminkar, belli bir çalışma süresinin sonunda ücretsiz bilet hakkı gibi bazı imkanlar da mevcut. Özellikle dünyayı keşfetme tutkunuz varsa, farklı kültürler ilginizi çekiyorsa, gezmeyi çok seviyorsanız ve iyi iletişim kurabiliyorsanız bu iş sizin için eğlenceli gibi durmakta. Ama özel hayatınızın sınırlarını çizmekte zorlanabilir, devamlı ayakta çalışmak ve uçmak nedeniyle sağlık problemleri yaşayabilirsiniz, bunlarında unutulmaması gerekmektedir.

#u #n #l

Okumak İster misiniz ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ? İşyeri hekimleri işyerinde, çalışanların işe bağlı sağlık sorunlarından korunmaları, meslek hastalıklarının, …

1 Yorum var

  1. 1.87 boyundayım 2 cm’in lafı olur mu ? ve ayriyetten uzak için lens kullanıyorum 1.50 ye 0.75. kimi sorun olur kimi olmaz diyor.ingilizcem bir zamanlar çok iyiydi fakat konuşmaya konuşmaya unutur gibi oldum ve okuduğum üniyi 2. senemde bıraktım lise mezunuyum. büyük ihtimal copy paste bir yazı ama belki gören olurda cevaplar ^^

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir