TKDK Uzmanı Nasıl Olunur ?

TKDK Uzmanı Nasıl Olunur ? Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanıyla kırsal alanlarda yatırım destekleri veren bir kurum. Kurumun destekleri hibe şeklinde ve aday ülke olmanın getirdiği süreçler sonucunda kurulmuş durumda.

Biz gelelim TKDK‘da uzman nasıl olunur sorusunun cevabına. TKDK kuruluş kanununa baktığımızda sözlü sınav da yapılabileceği belirtiliyor ancak tamamen Kurum insiyatifinde olan bu durum her sınav ilanında farklı şekildedir. Ancak 2016 yılında TKDK tarafından yapılan personel alım sınavında hem yazılı sınav hemde mülakat sürecinin yapılarak tamamlandığı bilinmektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu her ilanda farklılık göstermektedir. Kanunda belirtilen lisans bölümlerinden mezun iseniz, ilanda da mezun olduğunuz bölümden alım yapılacaksa uzmanlık sınavına girip (TKDK Sınavı), geçerli puanı almak durumundasınız.

Yabancı dil konusuna gelince, taşrada 60 Merkezde 70 YDS ya da YÖK denkliği verilmiş bir dil sınav puanına ihtiyaç bulunmaktadır. Yabancı dil puanınız yoksa Kurumda sadece Destek Personeli sınav ilanının şartlarını sağlarsanız Destek Personeli olarak çalışabilirsiniz.

TKDK, KPSS Puan sıralamasına gelince: Burada bir yarış içerisindesiniz, mesela bölümünüzden 5 kişi alınacaksa, 25 kişi sınava giriyor genelde bu ilk beşin içerisine girmek için. İşte o 25 kişi de KPSS sıralamasına göre belli oluyor. İlanda belirtilen hususlar uyarınca ayrım yapılıyor. Örneğin inşaat mühendisleri kendi arasında, makina mühendisleri kendi arasında yarışıyorlar genelde.

TKDK Sınav konuları IPARD Programı ağırlıklı oluyor genelde. Bunun yanında genel kültür,coğrafya,Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi gibi konular da ilanda yayınlanıyor. Her ilan farklı olabildiğinden siz web sitesinden duyuruları takip edin.

TKDK Uzman maaşları için Kanunda belirtilene göre, Başbakanlık uzmanına göre ayarlama yapılması gerektiği belirtilmiş.
Son olarak, 42 ilde faaliyet gösteren kurumun sınav sürecinde tercihli yerleştirme yapılıyor. Hangi illerde İl Koordinatörlüğü(İllerde faaliyet gösteren birim) var bir bakın ona göre karar verin.

Uzman dışında destek personeli olarak da bir kadro var ve o da belli bir sınav ile alımı yapılan bir pozisyon.Ancak maaşlar uzmana göre düşük haberiniz olsun.
IPARD Programına ulaşmak için: http://www.tkdk.gov.tr/ adresinde üst menüde IPARD yazan yere tıklıyor ve buradan indirebiliyoruz.
Tüm duyurular ve güncel bilgiler için www.tkdk.gov.tr adresine başvurabilirsiniz. Kolay gelsin.

Dipnot: TKDK’dan hibe almak istiyorsanız lütfen oradaki uzmanlarla görüşün ya da internet adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

#s #i #l

Okumak İster misiniz ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ? İşyeri hekimleri işyerinde, çalışanların işe bağlı sağlık sorunlarından korunmaları, meslek hastalıklarının, …

2 Yorumlar

  1. bu yeni ilanda kpds 60 isteniyor, kpds belgesini kasımda alsak olmuyor mu ?

  2. ilan ne diorsa o. Maaşlar tam ne kadar, bir de sözleşme ne sözleşmesi bilen var mı..varsa yazarsa sevaba girer 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir