Adli Tıp Uzmanı Nasıl Olunur ? Adli Tıp İncelemeler Nasıl Yapılır ? Son dönemlerde televizyonlarda yayınlanan bazı polisiye dizilerin ve filmlerin adli tıp uzmanlığına duyulan ilgiyi artırdığı görülüyor. Adli tıp uzmanları, adli tıp uzmanlık eğitimini tamamlayarak adli tıp kurumlarında çalışmalarını sürdüren doktorların unvanı.
Türk Dil Kurumu sözlüğünde mahkemelerin gerçeği ortaya çıkarmasına yardım eden tıp kolu olarak tanımlanan adli tıp, zihinlerimizde genellikle morg ve otopsiyi çağrıştırsa da aslında çok çeşitli çalışma alanlarına sahip bir tıp dalı. Adli tıp uzmanları ölü muayenesi ve otopsi, travmaya maruz kalmış kişilerin muayenesi, yaş tayini, kimliklendirme, babalık tayini, alkol ve toksikoloji, çocuk istismarı gibi tatsız denebilecek konularda çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Adli tıp uzmanı olabilmek için tıp fakültesi mezunu olmak şart. Tıp eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar tıpta uzmanlık sınavında adli tıp tercihinde bulunarak uzmanlık eğitimlerini bu alanda tamamlıyorlar. 4 yıl süren uzmanlık eğitiminin ardından adli tıp uzmanları adli tıp kurumlarında göreve başlıyor.
Adli tıp uzmanı olmak için biraz da bu mesleğe özel bir ilgi duymak ve çok istemek önemli. Cesetlerle, aile içi şiddet ve benzeri vakalarla uğraşmak sağlam bir psikoloji ve cesaret istese gerek. Tekrar belirtelim ki adli tıp uzmanı olmak için uzun bir tıp eğitiminin ardından yine uzun bir uzmanlık eğitimini göze almalısınız.