Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında Satın Alma Memuru Nasıl Olunur ? AFAD Personeli Nasıl Olunur ? AFAD SAtın Alma Memuru Nasıl Olunur ? Kısaca AFAD olarak bilinen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başbakanlığa bağlı bir kamu kuruluşudur. 2009 yılında kurulmuştur. Daha önceden Sivil savunma genel müdürlüğü ve afet işleri genel müdürlüğü birleştirilerek bu kuruma dönüşmüştür. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna göre kuruluş amacı: “Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmektir.”
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında satın alma memuru olarak çalışmak isteyen adaylar bilmelidirler ki Ankara’da çalışabileceklerdir. Bu kurumun hemen hemen her ilde teşkilatları
mevcuttur. Her kurumda olduğu gibi çok istisnai hallerde illerde görevlendirilme olabilmektedir.
Afet ve acil durum yönetimi başkanlığında satın alma memuru kadrosunda çalışabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:
– Türk vatandaşı olmak.
– 18 yaşını tamamlamış olmak,
– Kamu haklarından mahrum bulunmamak
– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerliği yapmış olmak veya tecil ettirmiş olmak veya askerlikten muaf olmak)
– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Özürlü kadroları hariç)
Mezun olunması gereken bölümler ise;
– Maliye
– Muhasebe
– Maliye-Muhasebe lisans bölümleridir.
Yukarıda belirtilen 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olan ve yine yukarıda belirttiğimiz şartları taşıyan adaylar çift senelerde yapılan KPSS’ ye girmelidirler. KPSS’de genel yetenek ve genel kültür alanındaki soruları cevaplayan adaylar KPSS B grubu puanı olan P3 puanını alırlar. ÖSYM tarafından adaylar için başvurular açıldığında da bu puan türüne göre adaylar tercihlerini yapabilir.