Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur ?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur ? Daha önceden aileden sorumlu devlet bakanlığı varken, 2011 yılında Aile, çocuk ve kadın ile ilgili tüm sıkıntılara çözüm getirmek ve aile kurumunu toplum nezdinde güçlendirmek amacıyla kurulmuş bir bakanlıktır. Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunun yaptığı tüm işler bu bakanlığa devredilmiştir. Darülaceze müessesesi gibi kuruluşlarda aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlanmıştır.

Bakanlığın misyonu, “Birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemek” olarak belirlenmiştir.

Birçok bakanlık ve kamu kuruluşlarının istihdam ettiği bilgisayar işletmenlerinin düz memurlardan ve V.H.K.İ lerden farkı nedir diye soracak olursanız sadece bilgi işlemde çalışır ve bilgisayar başında verilen evrakları hazırlar.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığında bilgisayar işletmeni  kadrosunda çalışabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerliği yapmış olmak veya tecil ettirmiş olmak veya askerlikten muaf olmak)
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Özürlü kadroları hariç)

Mezun olunması gereken bölümler ise şunlardır:

– 4001 niteliğine göre tüm lisans mezunları bu kadroya girebilmektedir.

Bunlara ek olarak sahip olunması gereken sertifikalar:

– M.E.B.’dan dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak gerekmektedir.

Her hangi bir en az 4 yıllık lisans bölümünden mezun olan ve yukarıda saydığımız şartları taşıyan adaylar çift senelerde yapılan KPSS’ ye girmelidirler. KPSS’de genel yetenek ve genel kültür alanındaki soruları cevaplayan adaylara KPSS B grubu puan gelir. Bu puana göre aday tercihlerini yapabilir.

İligli kurum personel yönetmeliğinde değişiklik yaparak şartları güncellemiş olabilir. Bu sebeple en güncel bilgiler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı web sayfasını ziyaret etmenizi öneririz.

#ve #i #l

#ve #i

Okumak İster misiniz ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ?

İşyeri Hekimi Nasıl Olunur ? İşyeri hekimleri işyerinde, çalışanların işe bağlı sağlık sorunlarından korunmaları, meslek hastalıklarının, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir