Animasyoncu Nasıl Olunur ? Sıklıkla animatör olarak da anılan animasyoncular, eğlence yerlerinde otel, restaurant gibi sosyalleşme mekanlarına renk katan, çok çeşitli eğlence yöntemleriyle bazen sizi eğlendiren, bazense artık rahatsızlık veren kişiler. Animatör ise çizgi film ressamı olarak kısaca belirtebileceğimiz bir konuda çalışmaktadır.
Animasyonculuk ülkemizde çok geniş iş alanına sahip, özellikle turizmin etkisiyle kıyı bölgelerde sıklıkla yapılan bir meslek. ancak mevsimsel faktörlerden de oldukça etkilenmekte. Animasyoncu olmak için palyaço olmaya da hoplayıp zıplamaya da hazır olmak gerekir. Ben bunu yapmam deme şansınız olsa da kariyer basamakları öyle nazlı nazlı pek çıkılmıyor. Yine de kendinizi bilin ve her işe de atlamayın.
Turizm animasyonculuğu yıllarca tamamen amatörce yapılan bir meslekti. Özellikle kıyı kesimi otellerinde yabancı ülke vatandaşlarının da gelip pat diye eğlence sektörüne girdiklerini bugün hala daha görüyoruz.Fakat turizm sektöründe ilgili bir diploma her zaman sizi önlere taşır. Animasyoncu olmak için de çeşitli üniversitelerin Turizm animasyon bölümlerinden mezun olup, hem staj yaparak, hem teori ve yabancı dil bilginizi geliştirerek aranan bir animasyoncu olabilirsiniz. Sağlam bir animasyonculuk kariyeri için bu önemli. Karabük, Çeşme, Eskişehir gibi farklı okullarda öğrenim görebilirsiniz.
Animasyonculuk ek iş olarak da yapılabilir. bunun için lütfen iş ilanlarını takip etmekle kalmayın, gidin ve ben burada çalışırım dediğiniz yerlere cv’leri bırakın.
Animasyoncu olmak zordur, her yaş ve her sosyoekonomik gruptan insanın beklentilerini iyice tahlil edip onların hoş vakit geçirmesini sağlamanız gerekmektedir ki bu normal bir halkla ilişkiler görevinden daha kapsamlıdır. Güzel tarafı ise, turistik yerleri görmek, yeni insanlarla tanışmak ve eğlenebilmektir.
Palyaçoluk ve tanıtım işlerine gelirsek, tam anlamıyla bir donanım gerektirmiyor gibi gözükse de sabırlı, hoşgörülü, güleryüzlü olabilmek, bu işi başarabilmekle doğru orantılı.
#r #i #n