Ekşisözlük Yazarı Nasıl Olunur ?

Ekşisözlük Yazarı Nasıl Olunur ? Ekşi Sözlük Nedir ? Ekşi Sözlük Hakkında Bilgiler içeren yazımıza hoş geldiniz. Türkiye’nin en çok tıklanan internet siteleri arasında bulunan ve bir çok kişinin gerek güncel tartışmaları takip etmek için, gerekse merak ettiği konularda bilgi sahibi olmak için ziyaret ettiği eksisozluk.com’da yazar olmak(suser da deniyor)  siteyle ilgilenen herkesin bir şekilde merak ettikleri bir konu. Konunun merak nedeni olması ekşisözlükte yazar olabilmek için, diğer benzer internet sitelerinden farklı uygulamaların bulunması, ekşisözlüğün suserların direk içerik paylaşımları sonucu oluşan bir bilgi deposu olarak varlığını sürdürmesine bağlı yazarlarda oluşturduğu birlikte inşa duygusu, ve bilinmeyen bir çok şey olabilir.

Ayrıca eksisozluk yazarı olmanın özellikle gençler arasında ufak da olsa bir toplumsal statü sembolü olduğu gerçeğini de işin içine katabiliriz. Biz gelelim asıl konumuza, “eksisozlukte suser nasıl olunur” açıklayalım:

Ekşi Sözlük Yazarlık Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Öncelikle www.eksisozluk.com adresine girilir. Sayfanın üst kısmında yer alan “kullanıcı girişi” butonuna tıklanır. Karşınıza “okur olmadan önce” başlıklı birtakım uyarılar çıkacaktır. Bu uyarıları kale alın/almayın “iyi hadi bakalım öyle olsun” kutusunu tikleyip, yardır butonuna bastığınız an karşınıza “kayıt formu” çıkacaktır. Burada öncelikle daha önce kullanılmamış ya da halihazırda sözlükte kullanılmayan, en fazla 40 karakterden oluşabilen, ister afili ister sönük bir kullanıcı adı(kendisine nick denilir ve yazdığınız entrilerin altında bu nick görülür) seçmeniz gerekiyor. E-mail adresiniz ve doğum tarihiniz ile cinsiyetinizi içeren kişisel bilgilerinizi de girerek “evet beni bu halimle kabul et” dediğiniz an kaydınız tamamlanır, şifreniz verdiğiniz e-mail adresine gönderilir. Yok eğer “ben bir düşüneyim” derseniz, o vakit kaydınız tamamlanamaz, yazarlık hayalleriniz suya düşer.Ekşisözlük Yazarı Nasıl Olunur ?E-mailinize gelen şifreyi takip ederken dikkat etmeniz gereken şey mailin spam kutusuna düşüp düşmediğidir. Bir şekilde şifrenize ulaştığınızda yine “kullanıcı girişi” kısmını kullanarak e-mail adresinizi ya da afili nikinizi ve şifrenizi girerek artık bir okur olmayı başardınız demektir. Bu noktada okur olmak yazar oldum anlamına gelmiyor tabi ki, sonuçta her şey adım adım yapılıyor.

Eğer şifrenizle yedi gün içinde giriş yapmazsanız, hesabınız silinecek, kem gözlere gelecek, dua mua artık kar etmeyecektir. Şayet şifreniz ve kullanıcı adınızla girmeyi başarabildiyseniz ilk işiniz “kontrol merkezi” ne tıklayıp şifre kısmından şifrenizi değiştirmek olmalıdır. Yine “kontrol merkezi” ne tıkladığınızda sağ tarafta yer alan “çaylak modu” na tıklarsanız yazar olmak için yapmanız gerekenleri görebilir ve ekşi sözlük yazarı olmakla ilgili çeşitli uyarılarla karşılaşabilirsiniz.

Yazar olabilmek için öncelikle istediğiniz başlıklarda 10 entry (kendisine kimi zaman entari adı da verilir, şaşırmayınız!) tamamlamanız gerekir. Burada entry ifadesi ile kastedilen herhangi bir konu başlığında konuya ilişkin yazdığınız yazılardır. Eğer ilk bir ay hiç enrty girmezseniz hesabınız silinir. Entryleri tamamlamanız durumunda yapmanız gereken tek şey artık beklemektir. Bu bekleme süresi boyunca “çaylak” olarak adlandırılırsınız ve çaylaklık onay sıralaması 10 entry’yi tamamlama sırasına göre belirlenir. Yani 10 entry’yi ne kadar hızlı tamamlarsanız o kadar kısa sürede “suser (sözlük user ifadesinin kısaltması)” olabilirsiniz. Bu durumda yazarlık için nick almadan önce entryleri tamamlamanın, sonra da nick alır almaz bunları sözlüğe girmenin mantıklı olduğu söylenebilir.

10 entry girilip, onay bekleyen çaylak statüsüne yükselmek ve burada sıranın ilerlemesi yazarlık için garanti değildir, yazdıklarınızın bir kısmının veya tamamının sözlük kurallarına uygun olmaması, vb sebeplerle düzenlenmesi istenebilir. Bu tip durumlarda (lanet/geç şimdilik, vb.) yılmadan düzenlemeye girişmek akıllıca görünendir. Yine bir diğer önemli öneri de sözlüğü kullanırken “aman nasılsa daha yazar olamadım, çaylağım dur şimdi kim girecek kullanıcı adı/şifre öyle ekrandan direk bakıvereyim tipi üşengeçlik durumlarına girmemektir.” Fırsat buldukça sözlüğe login olun, vakit geçirin, sıralamanızın ilerlemesinde faydası olduğunu göreceksiniz.

Merak ettiğiniz tüm diğer bilgiler “sözlük hakkında en çok sorulan sorular” kısmında ve diğer sözlük başlıklarında “aramaya inanmak” mottosuyla bulunabilir. Artık engin bilgilerinizi internet ortamlarında sergileyebilirsiniz.

#n #k #i

Okumak İster misiniz ?

Green Card Sahibi Nasıl Olunur ?

Green Card Sahibi Nasıl Olunur ?

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) sürekli oturma ve çalışma hakkı sağlayan resmi bir kimlik belgesidir. Resmi adıyla "Permanent Resident Card" olarak bilinen bu kart, sahibine

4 Yorumlar

  1. Ekşi sözlükte kaç nesil yazar oldu acaba?

  2. cemil arkadaşım,artık nesil diye bir şey kalmadı galiba..

  3. Ben 2 senedir bekliyorum bu sırayı lan. Bir onlne olayım 102’nci sıra gözükürken birkaç saat içinde 79’a düştüm. Bugün baktım yine 83-85 arası değişip duruyor. Hayır yani standardı nedir? Günde kaç üye alımı yapılır. Son 80’de kaç gün beklenir insan merak etmiyor değil.

  4. Sen yine iyisin koray bizim siraya bak : 34.576

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir