Hipermetrop Nasıl Olunur ?

Hipermetrop Nasıl Olunur? Miyopi gibi hipermetropi de toplumda yaygın görülen göz rahatsızlıklarından birisidir. Oluşmasındaki ana mantık cisim veya nesnelerden göze gelen ışınların retinada değil, retinanın arkasında sanal bir ortamda toplanmasıdır. Bir nesnenin net bir şekilde görülebilmesi için bu ışınların retinada odaklanması gerekir. Ancak miyopta nasıl ki retinanın önünde odaklanıp uzağı görmede bulanıklık yaşanıyorsa aynı şekilde retinanın arkasında toplanması sonucu yakını görmede bulanıklık ve rahatsızlık oluşur.  Dolayısıyla hipermetroplar yakını net göremezken, uzağı net görürler. Ayrıca hipermetropların gözlerinde yanma, ağrı, batma vs. gibi durumlar da oluşur.
Hipermetrop nasıl olunur sorusunun cevabı miyopla genelde aynıdır. Bunları kısaca açıklarsak:

Hipermetrop Nasıl Olunur ?

– Birinci neden kalıtımsal olabilir. Aynı miyopi gibi ailesel etkilerle hipermetropluk nüksedebilmektedir. Bu genç yaşta az da olsa olabileceği gibi genelde ilerleyen yaşlarda daha belirgin ortaya çıkar.
– Bir diğer ve asıl neden gözün yapısıdır. Göz, normal gözlerden daha kısa veya korneası düz olduğunda da hipermetropiye neden olur.
– İlerleyen yaş da nedenlerden birisidir.

Hipermetropların net görmeleri için bir doktora gidip gözlük yazdırmaları ya da lens kullanmaları gerekir. Dolayısıyla gözlükteki mercekler ışınları retinada toplayabilir ve görüntü netleşir. Ayrıca lazer operasyonla da bu rahatsızlıktan tamamen kurtulmak mümkündür.

#g #n #r

Okumak İster misiniz ?

Depresif Nasıl Olunur ?

Depresif Nasıl Olunur ?

Depresif Nasıl Olunur ? Depresyon kişinin günlük yaşamındaki sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkileyen ağır bir …

1 Yorum var

  1. Hipermetrop Nedir

    Hipermetrop konusu için yazınız güzel ve bilgilendirici bir yapıda olmuş. Kendimde hipermetrop olduğum için bu konuya ilgim var. Lazerden başka kesin bir çözüm yolu varmıdır acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir