Lisanslı Kanocu Nasıl Olunur ?

Lisanslı Kanocu Nasıl Olunur ? Kano sporu Türkiye’de yedi ayrı branşta yapılmaktadır. Lisanslı kanocu olmak ise tabi yazın sahilde yakınlarınızla denize girip güneşlenirken “hadi bir de kano yapalım” diyerek saatlik ücret verdiğiniz “spor” değildir. Eğer on iki yaş üzerindeyim ve yüzme biliyorum diyorsanız hadi bakalım…

Birçik spor dalında olduğu gibi kano sporunda da branşlar bulunmaktadır. Bu branşlar daha çok kanoyu yapacağınız suyun özellikleri ile kanonuzun türü ile ilgilidir. Kano sporunda bu şekilde ayrılmış 7 branş bulunmaktadır.

Söz konusu yedi branş şunlardır önce bunları öğrenelim:

  • Durgunsu Kano
  • Akarsu Kano
  • Deniz Kanosu
  • Dragon Boat
  • Kano Yelken
  • Kano Polo
  • Kano Maraton

Kano iyi kas yapıyormuş klişelerinden kurtulup, hakikaten bu eğlenceli ve disiplinli spora başlamak, resmi olarak bir kano sporcusu olmak için, “Türkiye Kano Federasyonu Sporcu Lisans, Tescil, Vize, Transfer Ve Kulüp Akreditasyon Talimatı”nın güncel halini takip etmek gerekiyor. Biz burada önemli bazı noktalara değineceğiz.

Lisanslı Kano Sporcusu Nasıl Olunur ?

Türkiye’de Lisanslı Kano sporcusu olmak için söz konusu talimata (yukarıdaki paragrafta belirtilen talimat) göre lisans alarak bunu her yıl federasyona vize ettirmek gerekiyor. Birçok spor dalında olduğu gibi hem ferdi hem klüp vize işlemleri bulunmakta.Lisanslı Kanocu Nasıl Olunur ?

Lisansın ilk şartı talimata göre daha önce de belirttiğimiz gibi 12 yaşını geçmiş olmak (on iki yaş bitmiş olacak) ve yüzme bilmek tabi ki. Ayrıca belirtmekte fayda var, 18 yaşından küçükler için veli muvafakatnamesi ve çocuğun yüzme bildiğine dair bir beyan belgesi gerekiyor başvuru yaparken.

Daha sonra federasyon tarafından bildirilen bir miktar para bildirilen hesaba ilgili işlemler  için yatırılıyor, ancak çok fazla değil, yani bir gün olimpiyatlarda ülkemize madalya getirmenizi sağlayacak bu yolda hiç fazla değil. Her yıl bu ücret yeniden belirleniyor. Güncel lisans bedelini federasyondan öğrenebilirsiniz.

Diğer belgeler aşağı yukarı her lisans almak isteyen sporcu için her branş için istenen standart belgeler, bunlar için, federasyonla mutlaka görüşün. En güncel bilgileri federasyona ait web sitesinde bulabilirsiniz.

Daha sonrasında da hiçbir şey sizi kano sporundan vazgeçiremez. Olimpiyatlarda(paralimpik de dahil) ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilir, hatta bir kahraman bile olabilirsiniz. Şaka değil, neden olmasın, hayallerinizin peşinden gidin ve asla bırakmayın. Kano önemli derecede disiplin, teknik ve konsantrasyon gerektiren bir spordur unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!