Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Ses Kayıtçısı Nasıl Olunur ?

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Ses Kayıtçısı Nasıl Olunur ? Daha önce de bahsettiğimiz gibi Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bir genel müdürlüktür. Temel görevi hava olaylarını tahmin eden buna karşılık kamu yoluyla ve çeşitli iletişim araçları yoluyla halka uyarılar yapan bir kurumdur. Sanılanın aksine Türkiye’de ki en eski kurumlardan olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1925 yılında kurulmuştur.  Bir ara Tarım Bakanlığına bağlı olarak çalışan Genel Müdürlük daha sonradan şu anki bakanlığına bağlanmıştır.

Genel Müdürlük bünyesinde çalışan ses kayıtçılarından bahsedecek olursakbunların temel görevleri Meteorolojinin sesi radyosunda hizmet vermektir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde ses kayıtçısı kadrosunda çalışabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Ses Kayıtçısı Nasıl Olunur ?

– Türk vatandaşı olmak.
– 18 yaşını tamamlamış olmak,
– Kamu haklarından mahrum bulunmamak
– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerliği yapmış olmak veya tecil ettirmiş olmak veya askerlikten muaf olmak)
– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Özürlü kadroları hariç)

Mezun olunması gereken bölümler ise şunlardır:

–   Radyo, Sinema ve Televizyon;
–   Radyo, Televizyon ve Sinema;
–   Radyo-Televizyon,
–   Sinema; Radyo,
–   TV ve Sinema;
–   Radyo-TV-Sinema;
–   Görsel Sanatlar

Saydığımız bu 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olan ve yukarıda saydığımız şartları taşıyan adaylar çift senelerde yapılan KPSS’ ye girmelidirler. KPSS’de genel yetenek ve genel kültür alanındaki soruları cevaplayan adaylara KPSS B grubu puan gelir. Aday kendisine gelen P3 puanı ile, tercih zamanları atama isteyebilir ve ataması ÖSYM tarafından yapılabilir.

Güncel bilgiler için Kurum ile irtibata geçmeniz gerekmektedir, buradaki bilgilerle yetinmeyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!