Rahat Nasıl Olunur ? Rahatlığı ruhen sıkıntı, stres, üzüntü ve fiziken bizi rahatsız edebilecek baskı, görüntü vb rahatsız edebilecek durumlarda bulunmamaktır.
Ruhen rahat olmanın yolları eğlenceli uğraşlar edinerek kendimizi bizi rahatsız eden olay veya durumdan kurtarabiliriz. Rahatlamak için (aklından kötü düşünceleri uzaklaştırmak için) ilk önce düşüncelerinizi kontrol altına alabilmeniz gerekmektedir. Bunu ise kendinizi daha iyi tanıyarak yapabilirsiniz ancak. Bakış açımızı değiştirebiliriz, olaylara farklı anlamlar yükleyebiliriz. Canımızı sıkan olayın ne sonucu gerçekleştiğini, nasıl meydana geldiğini öğrenmek bu durumu anlamak ve bir nebze çözmek için yeterli olacaktır. Olayları kabullenmek ise bir diğer yöntemdir. Gerçekleşen olayı kabullenmek asla kötü birşey değildir. Fakat aynı olayın tekrar gerçekleşmemesi için gerekli olanın yapılması şarttır. Bu şekilde de aklımızda bizi sürekli rahatsız ve mutsuz eden düşünceyi atmamız mümkün. Çünkü insanlar kabullenemediği şeyleri sürekli düşünerek kendilerini huzursuz ederler.
Fiziken rahatsızlığı engellemek için bizi rahatsız eden nesneyi etrafımızdan uzaklaştırabiliriz. Eğer onu uzaklaştırmamız mümkün değilse biz uzaklaşarak aynı sonucu elde edebiliriz..
Teknik olarak birçok rahatlama tekniği ve rahatlama tekniği uzmanı var. Bu uzmanlara danışarak hem bedensel hem ruhsal rahatlama tekniklerini öğrenebilirsiniz. Piyasada konuyla ilgili kitaplar da mevcut. Ancak meditasyon teknikleri, uyum psikolojisi gibi konularda bilginizi artırırsanız rahatlama teknikleri uygulamaları konusunda farklılıkları da görebilirsiniz.
Hemen rahatlamak istiyorsanız, nefesinizi düzene sokmayı unutmayın.
Bilimsel olarak belirlenmiş karakter tiplemelerine de bakabilirsiniz. Bunun için “Gamsız Nasıl Olunur?” yazımız sizleri bekliyor:
#z #i #n