Sağlık Teknikeri Nasıl Olunur ? Sağlık teknikerleri hastanelerde, sağlık ocaklarında, acil servislerde ve bakanlığın idari yerlerinde çalışabilen, temel sağlık bilgilerine sahip ayrıca evrak işleri de yapma dâhilinde olan meslek grubudur. Kendilerine ait dernekleri de olan sağlık tekniker ve teknisyenleri ülkenin her köşesindeki sağlık bakanlığına bağlı tüm kurumlarda ve özel kuruluşlarda çalışma şansına sahiptirler.Sağlık teknikeri olmak için belli yüksek okullardan mezun olmak gerekmektedir. Bu okullar ön lisans programlarıdır. Bu bölümler:
– Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım, İlk ve Acil Yardım ön lisans programları,
– Anestezi, Anestezi Teknikerliği ön lisans programı,
– Eczane Teknikerliği, Eczane Hizmetleri ön lisans programları,
– Ameliyathane Teknikerliği veya Cerrahi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi ön lisans programı,
– Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Hekimliği-Hijyen, Diş Teknik Sekreterliği ön lisans programları,
– Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi ön lisans programıdır.
Bu okullarda alanlarına göre farklı dallarda uzmanlaşırlar. Mesela anestezi alanındaki ön lisans bölümünde anestezi konusunda bir doktora yardımcı olunabilecek her şeyi öğrenebilirler. Veya diş protez yada eczane teknisyenliğinde de aynı şekilde uzmanlaşma vardır.
Sağlık teknikerleri KPSS puanı ile Sağlık bakanlığına bağlı hastane veya kurumlara atanabilmektedirler. Ayrıca özel hastanelerde de sağlık tekniker ve teknisyenlerine ciddi ihtiyaç vardır.
Bu bölüme bilişim öğrencileri sınavsız girebiliyormu?