Teknik Ressam Nasıl Olunur ? TEknik Ressamlar Nerede Çalışır ? Teknik Ressamlık mesleği hakkında bilgilere yazımızda bulunmaktadır. Teknik ressam, teknik resim üzerine eğitim almış ve bu eğitimi doğrultusunda mühendislik, makine, bilgisayar, elektrik, inşaat, gemi, harita, mimari, imalat ve gıda gibi bir çok sektörde hizmet veren firmalara gerekli ölçüm ve incelemeler yapmak koşulu ile standartlara uygun teknik projeler hazırlayan ve bu projelerin çoğu zaman imalatına katkıda bulunan kişilerdir.Teknik ressamın bu teknik projelerin hazırlaması ve çizimi için Autocad, rhinoceros, solid catia, solid Works gibi çizim programlarından en az bir tanesini profesyonel olarak kullanabilmesi, proje haline dökebilmek için ölçüm aletlerini çok iyi kullanabilmesi gerekmektedir.
Teknik ressamın projelerinde kullanacağı ölçüm aletleri metre, kumpas, mikrometre, komparatör setleri olarak sıralanabilir. Bir teknik ressamdan ölçüm aletleri ile ölçü alarak resmedebilmesi ve gerektiğinde imalata dökebilmeleri beklenmektedir.
Teknik ressamların, özellikle tasarım çalışmalarına ait projeleri açısından ölçülerini aynı oranda vermesi önemlidir. İyi bir teknik ressamın bir parça çiziminde parçanın kaç görünüşte tamamlanacağını ilk etapta belirlemesi gerekmektedir. Bu nedenle de iyi bir teknik ressamın teknik bilgisi yanında düşünce gücünün de bir o kadar iyi ve gelişmiş olması beklenmektedir.
Teknik ressamlar öncelikli olarak Havacılık ve Savunma Sanayi’sinde, özel makine üretimi yapan firmalarda istihdam açısından oldukça tercih edilmektedirler. Bu tercihler doğrultusunda da iş arama ve kariyer bulma sitelerinde farklı branşlar ve sektörler olmak üzere Teknik Ressam başlığı altında birçok iş ilanı yayımlanmaktadır. Teknik Ressam maaşları da ilden ile, bölgeden bölgeye, işin branşına, mesleki deneyime ve deneyimlerindeki başarısına göre değişmektedir.